Pozdravujem
Mam problém s alternátorom a neviem kde mam hľadať chybu...
chcel som vymeniť alternátor za novy (MAGNETI MARELLI 063731923010 Alternátor/14V, 150A, Ø 57 mm pre FORD GALAXY, S-MAX, MONDEO) kým môj origo od výroby ako tak dobíjal. Po výmene za novy na voľnobehu nedobíjalo viac ako 12,2 pri vyšších otáčkach sa zvýšilo na 13,2-14,4V. tak sme ho dali reklamovať(čakám na vyjadrenie). Nasadil sa opäť starý s novými uhlikami a fungoval normálnej cca 1 týždeň ...uz sa pokazil celkom. Tak sme kúpili novy opäť Marelli (novy žiaden repas) a problém s dobíjaním je zase ako pri to prvom. Kde hľadať chybu. Niekde sa zapisuje nový alternátor do riadiacej jednotky?
ďakujem za radu.
ALternator - Ford Galaxy 2011 2.0i Duratec Flexifuel
Re: ALternator - Ford Galaxy 2011 2.0i Duratec Flexifuel
Co vim, tak nezapisuje.
Pokud se ODPOJi drat co alternator ridi z ECU motoru, tak by mel dobijet jako by to byl obyc.nerizeny alternator.
Pokud se ODPOJi drat co alternator ridi z ECU motoru, tak by mel dobijet jako by to byl obyc.nerizeny alternator.
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop
Re: ALternator - Ford Galaxy 2011 2.0i Duratec Flexifuel
Kde si nasiel chybu? Ten isty problem u mna (ten isty agregat ako tvoj) 1. Magnety vrateny ze po nahodeni nedobijal, druhy vrateny po 7 mesiavov ze nedobijal. Stary origo po repase dobija od 13- 14.6 skace to. Hlavne ak je chladne dobija nad 14V ako je dlha cesta alebo horuco tak skace... neviem kde hladat chybu.... dakujemMajoCobra píše: ↑15 zář 2024, 10:33 Pozdravujem
Mam problém s alternátorom a neviem kde mam hľadať chybu...
chcel som vymeniť alternátor za novy (MAGNETI MARELLI 063731923010 Alternátor/14V, 150A, Ø 57 mm pre FORD GALAXY, S-MAX, MONDEO) kým môj origo od výroby ako tak dobíjal. Po výmene za novy na voľnobehu nedobíjalo viac ako 12,2 pri vyšších otáčkach sa zvýšilo na 13,2-14,4V. tak sme ho dali reklamovať(čakám na vyjadrenie). Nasadil sa opäť starý s novými uhlikami a fungoval normálnej cca 1 týždeň ...uz sa pokazil celkom. Tak sme kúpili novy opäť Marelli (novy žiaden repas) a problém s dobíjaním je zase ako pri to prvom. Kde hľadať chybu. Niekde sa zapisuje nový alternátor do riadiacej jednotky?
ďakujem za radu.