Takže, další část hledání.
Po minulém problému s lambdou. Lambda byla vyzkoušena a vyhřívání probíjelo. Takže byla vyměněna za novou.
Problém s ESP - zanesené čidlo na vačce - vyčištěno.
Auto bylo dále bez chyb, takže jsem provedl výmaz adaptací.
To vše proběhlo cca 500km zpět.
Pocitově auto znatelně lepší, ale ne ideální. Hlavně jsem jezdil hodně sám, kdy to není moc poznat.
O víkendu jsem jel už trošku naložený. Pršelo. A zase problém. Autu se nechtělo rozjíždět, jakoby se dusilo. Ale když jsem se vyškrábal na nějaké 3000-3500 otáček, tak chytilo druhý dech a nebyl to problém. Při parkování, otáčení se atp. zústával jakoby viset plyn. Po uvolnění pedálu, otáčky ještě kousek vylítly výš a pak pomalu začly klesat. Jako by chvíli přemýšlelo, co má dělat a pak teprve začly padat.
Včera v těch teplotách 30+ jsem použil klimatizaci. A zase problém. Cca dva lidi v autě a problém při akceleraci. Abych se někam dostal, musel jsem plyn jenom lechtat. Ale tentokrát lehké pocukávání během celé akcelerace.
Dnes ráno jsem tedy vyčetl adaptace a nechal puštěný fordiag při cestě do práce.
Adaptace:
https://photos.google.com/share/AF1QipM ... p3NTVmYV9R
Odpoledne, když jsem odjížděl z práce, tak jsem se chvilku vrtal v programu, zatímco jsem měl nastartovaný motor a po chvíli na mne vyskočila na palubní desce oranžová kontrolka ESP.
Vyčetl jsem tedy chyby:
ECU -
ABS -
Chyby jsem vymazal a dorazil domů. Při té jízdě se už chyby neobjevily.
Takže zase půjdu k mechanikovi hledat, kde je problém.
Můžou ty adaptace nějak pomoci k nasměrování hledání chyby?
Mám dokonce i nějaké osciloskopy z cesty ráno do práce a odpoledne z práce.