ALternator - Ford Galaxy 2011 2.0i Duratec Flexifuel

Sem prosím psát dotazy při řešení oprav aut.
Každý problém do zvlášť vlákna.
Forum for car repairing practices, etc.
Odpovědět
MajoCobra

ALternator - Ford Galaxy 2011 2.0i Duratec Flexifuel

Příspěvek od MajoCobra »

Pozdravujem
Mam problém s alternátorom a neviem kde mam hľadať chybu...
chcel som vymeniť alternátor za novy (MAGNETI MARELLI 063731923010 Alternátor/14V, 150A, Ø 57 mm pre FORD GALAXY, S-MAX, MONDEO) kým môj origo od výroby ako tak dobíjal. Po výmene za novy na voľnobehu nedobíjalo viac ako 12,2 pri vyšších otáčkach sa zvýšilo na 13,2-14,4V. tak sme ho dali reklamovať(čakám na vyjadrenie). Nasadil sa opäť starý s novými uhlikami a fungoval normálnej cca 1 týždeň ...uz sa pokazil celkom. Tak sme kúpili novy opäť Marelli (novy žiaden repas) a problém s dobíjaním je zase ako pri to prvom. Kde hľadať chybu. Niekde sa zapisuje nový alternátor do riadiacej jednotky?

ďakujem za radu.
Tomin
Administrátor

Re: ALternator - Ford Galaxy 2011 2.0i Duratec Flexifuel

Příspěvek od Tomin »

Co vim, tak nezapisuje.
Pokud se ODPOJi drat co alternator ridi z ECU motoru, tak by mel dobijet jako by to byl obyc.nerizeny alternator.
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop
MajoCobra

Re: ALternator - Ford Galaxy 2011 2.0i Duratec Flexifuel

Příspěvek od MajoCobra »

MajoCobra píše: 15 zář 2024, 10:33 Pozdravujem
Mam problém s alternátorom a neviem kde mam hľadať chybu...
chcel som vymeniť alternátor za novy (MAGNETI MARELLI 063731923010 Alternátor/14V, 150A, Ø 57 mm pre FORD GALAXY, S-MAX, MONDEO) kým môj origo od výroby ako tak dobíjal. Po výmene za novy na voľnobehu nedobíjalo viac ako 12,2 pri vyšších otáčkach sa zvýšilo na 13,2-14,4V. tak sme ho dali reklamovať(čakám na vyjadrenie). Nasadil sa opäť starý s novými uhlikami a fungoval normálnej cca 1 týždeň ...uz sa pokazil celkom. Tak sme kúpili novy opäť Marelli (novy žiaden repas) a problém s dobíjaním je zase ako pri to prvom. Kde hľadať chybu. Niekde sa zapisuje nový alternátor do riadiacej jednotky?

ďakujem za radu.
Kde si nasiel chybu? Ten isty problem u mna (ten isty agregat ako tvoj) 1. Magnety vrateny ze po nahodeni nedobijal, druhy vrateny po 7 mesiavov ze nedobijal. Stary origo po repase dobija od 13- 14.6 skace to. Hlavne ak je chladne dobija nad 14V ako je dlha cesta alebo horuco tak skace... neviem kde hladat chybu.... dakujem
Odpovědět