ForDiag.cz

Fórum o autodiagnostice
Právě je 28 říj 2020, 14:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Podivný průběh signálu lambda sondy
PříspěvekNapsal: 15 zář 2020, 21:36 
Offline

Registrován: 10 zář 2015, 19:44
Příspěvky: 49
Ahojte.

Vyzkoušel jsem Tominův test "správné dodávky paliva" s očekáváním, že výstup lambdy při prudce rostoucích otáčkách na 2. stupeň bude buď stále stále ukazovat bohatou směs nebo padne do chudé, ale překvapilo mě, že si lambda vesele kmitala.
Příloha:
Osciloskop_test dodávky paliva.jpg
Osciloskop_test dodávky paliva.jpg [ 225.66 KiB | Zobrazeno 439 krát ]


Na volnoběh má signál lambdy podezřelý průběh - tu pomalý, tu "trhaný".
Příloha:
Osciloskop_Lambda_Volnoběh.jpg
Osciloskop_Lambda_Volnoběh.jpg [ 173.58 KiB | Zobrazeno 439 krát ]

Příloha:
Lambda_IAC_zavřený EGR.jpg
Lambda_IAC_zavřený EGR.jpg [ 235.32 KiB | Zobrazeno 439 krát ]


Lambdu jsem měnil, protože měla podobně podivný průběh, ale ten zůstal stejný.

Nenapadá vás příčina?

_________________
Lu2

Nyní: Ford Mondeo III 2.0i 107 kW po FL
Dříve: Ford Focus I 1.6i 74 kW po FL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 01 říj 2020, 10:28 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 902
Pridal bych si tam hodnotu LAMBSE1 (nebo STFT) - tedy hodnotu "o jakou smes se snazi jednotka".
Pokud budou na LAMBSE1 take skoky, pak je to zamer jednotky a neni co resit.
Pokud nebudou, je kmitani lambdy zpusobeno tim, ze smes neni tak bohata jak by mela byt.

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 01 říj 2020, 10:30 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 902
Neni to TPS nejak nizko ? Opravdu to byla podlaha ?

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 01 říj 2020, 11:04 
Offline

Registrován: 10 zář 2015, 19:44
Příspěvky: 49
Koukám, že hodnota TPS je cca o 150 jednotek níže než např. viewtopic.php?f=20&t=436&p=2051&hilit=test#p2051

Mám vytahané lanko od klapky, tak možná tím. Výsledky testu by mohly být zkresleny tímto?

_________________
Lu2

Nyní: Ford Mondeo III 2.0i 107 kW po FL
Dříve: Ford Focus I 1.6i 74 kW po FL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 01 říj 2020, 20:19 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 902
Urcite mohly. Pokud ecu neuzna polohu jako "plny plyn", tak jede smes normalne na lambda 1.0
Stav klapky se da vycist na zalozce "Test TPS". Pokud to pro Duratec nefunguje, lze se podivat
v pristrojich, nebo do oscilo. na PID jmenem "APT"
Throttle Position Mode (-1 -> closed throttle, 0 -> part throttle, 1 -> wide open throttle)

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 01 říj 2020, 22:07 
Offline

Registrován: 10 zář 2015, 19:44
Příspěvky: 49
Tak jsem našponoval lanko (vložil jsem podložku z kousku podélně rozřízlé 2stěnné hadice zajištěné po obvodu širokou škrkpáskou mezi plastový hříbek na konci lanka a plynový pedál), abych mohl dát podlahu podlahu a kýžený výsledek se dostavil. Díky za pomoc, jdu hledat jinde :)
Příloha:
Test dodávky paliva.jpg
Test dodávky paliva.jpg [ 117.38 KiB | Zobrazeno 364 krát ]

Příloha:
podlozka_plynovy pedal.jpg
podlozka_plynovy pedal.jpg [ 36.56 KiB | Zobrazeno 364 krát ]

_________________
Lu2

Nyní: Ford Mondeo III 2.0i 107 kW po FL
Dříve: Ford Focus I 1.6i 74 kW po FL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 02 říj 2020, 09:14 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 902
:obscene-drinkingcheers:
Zkousel si podlahu na 3.kvalt ?

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 03 říj 2020, 22:41 
Offline

Registrován: 10 zář 2015, 19:44
Příspěvky: 49
Jeste ne. Je to dobre? :))

_________________
Lu2

Nyní: Ford Mondeo III 2.0i 107 kW po FL
Dříve: Ford Focus I 1.6i 74 kW po FL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 05 říj 2020, 13:58 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 902
Ja se ptam jen pro zajimavost. V Transitu DOHC sel plny plyn do bohate jen na jednicku a na dvojku.
Trojku uz "sidil".

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 05 říj 2020, 14:06 
Offline

Registrován: 10 zář 2015, 19:44
Příspěvky: 49
Vyzkousim tedy a dam vedet ;)

_________________
Lu2

Nyní: Ford Mondeo III 2.0i 107 kW po FL
Dříve: Ford Focus I 1.6i 74 kW po FL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz