ForDiag.cz

Fórum o autodiagnostice
Právě je 22 kvě 2022, 23:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 13 úno 2013, 21:54 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 915
Po spuštění programu a připojení kabelu se vpravo v info. okně vypíše text např.:
Port COM5 otevřen.
Připojuji interface: ForDiag v3.10
Tedy verze kabelu (hw) je 3.XX
a konkretni verze firmware kabelu je 3.10

verze 1: umi Ford PWM (neboli SCP) a EEC IV sbernice
lze pripojit motory EEC V a EEC IV, na nekterych mladsich autech ABS, nekde budiky
Tato verze nelze upgradovat / aktualizovat.

verze 2: to co verze 1 + doplnena podpora K-line
pres K-line umi protokoly Ford9141, KW2000 a ISO9141
jednotky: ABS, Airbag, starsi climatronic Mondeo MKIII, nekde budiky, ...
Tato verze uz umi protokol KW2000, ktery pouziva spousta aut pro OBDII diagnostiku.
Tedy umoznuje i zakladni diag. pomoci OBDII protokolu (ISO9141, nebo KW2000).
Pres OBDII lze pripojit auta jinych vyrobcu (bez ohledu na znacku)
ktere podporuji KW2000 (fastinit).
Tato verze nelze upgradovat / aktualizovat.

verze 3
nove doplneny dve CAN sbernice (HCAN a MCAN) na pinech 6/14 a 3/11
+ nove pprotokoly KW71, KW1281 (VAG VW)
+ doplnena L-linka pro moznost probouzeni jednotek ktere vyzaduji "slowinit" (probouzeni pres pin 15)
Lze napojit i starsi jednotky s ISO9141 (slowinit) ktere vyzaduji L-line.
Tuto verzi lze upgradovat / aktualizovat.

verze 4: aktualni verze
+ dva typy interface, USB a Bluetooth
Tuto verzi lze upgradovat / aktualizovat.

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 20 čer 2013, 07:59 
Offline

Registrován: 20 čer 2013, 07:45
Příspěvky: 3
Chci se zeptat, jde s nějakou verzí připojit klímu a třeba smazat chybová hlášení u Mondea 2001, 1,8i ?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 20 čer 2013, 08:39 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 915
Climatronic v MK3 lze pripojit az s verzi 3.xx, protoze tam je clima na CANu.
Ale napr. motorova jednotka v MK3 CAN nepotrebuje - staci verze 1, nebo 2 (je na PWM sbernici).

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz