ForDiag.cz

Fórum o autodiagnostice
Právě je 19 srp 2019, 08:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ForDiag v4.13 - nefunguje MSCAN
PříspěvekNapsal: 25 pro 2017, 17:54 
Offline

Registrován: 09 lis 2014, 21:30
Příspěvky: 45
Ahoj Tomine,

mam podezreni, ze na kabelu, ktery jsem kupoval letos v zari nefunguje MSCAN. Konkretne se snazim pripojit na GEM ve FF2 a pokus skonci takto:
Připojuji interface: ForDiag v4.13
Jednotka ECU nebyla nalezena/připojena !
Chyba v průběhu připojování: ECU neodpovídá

Nasel jsem v logu, ze se starsi verzi interface, kterou jsem si obcas pujcoval mi to fungovalo:
Připojuji interface: ForDiag v3.12
Vyčítám informace z ECU ...
Připojena jednotka ECU: Generic Electronic Module

Model :
Type :
Subtype :
VIN : smazan :-D
Catch CODE :
SW version :
SW date : 28.1.2008
Calibr.ID :
Part number: 7M5T-14A073-DE
Hardware :
ROM size :
Copyright :

ECU odpojena.

Je chyba v interface nebo delam neco blbe?

_________________
Ford Mondeo MK III 2.0 Duratec HE r.v. 2005


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: ForDiag v4.13 - nefunguje MSCAN?
PříspěvekNapsal: 26 pro 2017, 10:10 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 861
Bude chyba v interface. :-(
Ve výrobní šarži z 04/2017 mi ve výrobě přehodily jeden typ integráče a to může způsobit problem s MS-CAN.

Náprava je jednoduchá - připájet na jeden odpor ještě druhý, s hodnotou 10K. Je to ale součástka velikosti cca 3x2mm.
Pokud by ses na to cítil, pošlu obrázek a případně ten odpůrek.
Pokud ne, pošli prosím interface ke mě a obratem to opravím.

Viz. červený rámeček na obr.


Přílohy:
ForDiag0.png
ForDiag0.png [ 204.22 KiB | Zobrazeno 5761 krát ]

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: ForDiag v4.13 - nefunguje MSCAN?
PříspěvekNapsal: 27 pro 2017, 13:28 
Offline

Registrován: 09 lis 2014, 21:30
Příspěvky: 45
Ok, poslal jsem ti mail, kde doresime detaily opravy.

_________________
Ford Mondeo MK III 2.0 Duratec HE r.v. 2005


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: ForDiag v4.13 - nefunguje MSCAN?
PříspěvekNapsal: 06 led 2018, 14:11 
Offline

Registrován: 09 lis 2014, 21:30
Příspěvky: 45
Opraveno svepomoci - puvodni 47k odpor jsem vymenil za 10k a uz to funguje. Takze problem vyresen :D

_________________
Ford Mondeo MK III 2.0 Duratec HE r.v. 2005


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: ForDiag v4.13 - nefunguje MSCAN
PříspěvekNapsal: 21 led 2018, 22:36 
Offline

Registrován: 21 led 2018, 22:31
Příspěvky: 4
Zdravím, když jsem koupil kabel 3.7 2017 tak mám stejný problém stím odporem? Kabelem načtu jednotku motoru a abs ostatní nepřipojí.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: ForDiag v4.13 - nefunguje MSCAN
PříspěvekNapsal: 03 úno 2018, 14:31 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 861
O jake jde auto ? (cas nakupu by tomu nasvedcoval)

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: ForDiag v4.13 - nefunguje MSCAN
PříspěvekNapsal: 03 úno 2018, 22:00 
Offline

Registrován: 21 led 2018, 22:31
Příspěvky: 4
Je to S-max 2.0tdci 2007.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: ForDiag v4.13 - nefunguje MSCAN
PříspěvekNapsal: 04 úno 2018, 11:55 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 861
Ano, ten už má i MS-CAN. Chtěl jsem mít jen jistotu že to není třeba staré Mondeo bez CANu :-)
Pokud chceš, pošli mi prosím kabel a cca do jednoho dne pošlu zpět opravený.

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: ForDiag v4.13 - nefunguje MSCAN
PříspěvekNapsal: 04 úno 2018, 18:32 
Offline

Registrován: 21 led 2018, 22:31
Příspěvky: 4
Ok. Napiš prosím na jakou adresu to mám poslat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: ForDiag v4.13 - nefunguje MSCAN
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2018, 19:15 
Offline

Registrován: 27 pro 2017, 12:14
Příspěvky: 17
Ahoj Tomine.Ked mámzakupený Fordiag v 12/2017 už by malo byt vše OK ?? co se týče interface a MS CAN ??


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz