ForDiag.cz

Fórum o autodiagnostice
Právě je 01 pro 2020, 00:38

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problem with Interface connection
PříspěvekNapsal: 02 pro 2015, 21:59 
Offline

Registrován: 01 pro 2015, 22:15
Příspěvky: 2
Hello all, I´m new here and I get my Interface for USB and software last weekend.
I had installed the fordiag software 2.7 on my laptop with WinXP SP2, by following the manual.
But the Interface will not be found. I choose the right comport too and I try with Fordiag 2.6 too.
I install Fordiag and the driver on my destop PC with Win 7 but it dosen´t work. I get always the message "Not found" and after klicking " Interface connecting " "Port com3 is not open Error Nr.2 and Error Nr.20001, on both PC´s the same.
Must there lighting on of the led when I plugt in the USB connector?
When I pluged in the Interface in the USB port the driveristalliation startet automatically, when have installed the driver bevore.
hope for some helping

regards Bahram


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problem with Interface konection
PříspěvekNapsal: 03 pro 2015, 11:40 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 902
Hi and welcome !

Did you have interf. connected in a car while you trying .... ?

Starting from version 4 it must be connected in OBD/DLC connector.
Version 4 is electrically isolated (USB cable from a car) and have power source only from
car connector.

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problem with Interface connection
PříspěvekNapsal: 03 pro 2015, 12:40 
Offline

Registrován: 01 pro 2015, 22:15
Příspěvky: 2
No I had not so that can be the problem. Thanks I try
when my car is back from workshop.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problem with Interface connection
PříspěvekNapsal: 02 lis 2017, 20:27 
Offline

Registrován: 04 srp 2017, 09:24
Příspěvky: 9
Ahoj. Mám stejný problém jako kolega výše. Měl jsem zapůjčený ntb s Win7 a vše bez problémů. Nyní na Win10 vyzkoušeno na PC + NTB a nic. Chyba č. 20001 a hláška:
Port COM1 otevřen.
Chyba při připojování interface !

Na dolní liště svítí zeleně jen Port com1. Ani Interface, ani ECU nesvítí.
Prosím o radu jak dál.
Děkuji.

_________________
Nyní: Ford Galaxy, rv. říjen 2008, 2.2 TDCi 129kW
Dříve: Ford Mondeo, rv. březen 1998, 1,8i 85kW Ghia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problem with Interface connection
PříspěvekNapsal: 02 lis 2017, 20:50 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 902
Program je nyni nastaven tak ze hleda interface na portu COM1, ale s nejvetsi pravdepodobnosti,
bude interface na jinem COMu.

Tedy:
- spustit program
- vlevo nahore v menu klepnout na "Nastaveni"
- tam volba COM portu
- vybrat spravny COM, nebo klepnout na "Hledej interface"
(pokud je interface verze 4.x, musi byt v te dobe pripojen v aute !, jinak se nenajde)

Je to popsane v posledni verzi navodu.

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz