ForDiag.cz

Fórum o autodiagnostice
Právě je 01 pro 2020, 01:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Změření tlaku turba
PříspěvekNapsal: 29 kvě 2014, 11:06 
Offline

Registrován: 19 bře 2014, 13:00
Příspěvky: 1
Ahoj,
chtěl bych se zeptat jestli fordiag umí změřit požadovaný a reálný tlak turba na mondeu MK3 2.0.TDCI 96kw.

Díky za odpověd,
Martin

_________________
Martin
Ford Mondeo 2.0 TDCI 96kw


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Změření tlaku turba
PříspěvekNapsal: 29 kvě 2014, 11:58 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 902
Aktualni tlak v sani neni problem snad na zadnem motoru.
Pozadovany tlak v sani na tomto motoru (na 99%) neni k dispozici. Bohuzel.
Maloktera motorizace u Fordu vraci pozadovany tlak v sani.

Hledal bych vsechny PIDy s "MAP" (manifold absolute pressure) ...

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Změření tlaku turba
PříspěvekNapsal: 25 srp 2014, 19:08 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 21 srp 2014, 16:51
Příspěvky: 4
Bydliště: Stolín 6, Čevený Kostelec
Zdravím, řeším jeden problém s Fordiag-em už asi 2 roky. Konečně jsem do toho trochu pronikl, nechal jsem si vyčíst aktivní pid-y v záložce: "přístroje tdxx", ale stejnak nejsem prostě schopen nijak vyčíst tlak v sacím potrubí. Pid s názvem ať už presure, kpa nebo MAP to vůbec jako aktivní nenabízí. Jedná se o Ford Transit r.v.: 98 2.5 TD 63KW. System Lucas EPIC. Má to podle mě klasický MAP senzor jako například Focus 1,8tddi, váhu vzduchu to vůbec nemá. Jste mi schopen nějakým způsobem pomoci? Auto je bez chybových hlášení, chytá, vše je O.K. ovšem nemá výkon a bere cca 10l. Proto bych potřeboval nějakým způsobem vyčíst s jakým tlakem pracuje jednotka, abych mohl pokračovat dál. Moc děkuji za odpověď. Jinak samzřejmě mam kabel i soft od Vás, mam pocit že verze kabelu je: ForDiag v3.01 , soft 1.25.04

_________________
Ford Transit 2.5 TD 63Kw r.v.: 98, Ford Puma 1.7 Zettec 92kW, Ford Fusion 1.4TDcI, Ford Escort 1.3 r.v.:85, Ford Focus 1.8TDDi 66Kw


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Změření tlaku turba
PříspěvekNapsal: 20 zář 2014, 09:33 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 902
Transit s Lucas EPIC systemem ma pro tlak v sani zvlastni PID "MAP_EPIC". Hledej tento nazev v seznamu pidu, musi tam byt.

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Změření tlaku turba
PříspěvekNapsal: 21 zář 2014, 19:50 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 21 srp 2014, 16:51
Příspěvky: 4
Bydliště: Stolín 6, Čevený Kostelec
Moc děkuji za radu. Vyzkouším, ale mam pocit, že tam opravdu nic takového není, aspoň ne v aktivních pidech. Hodím fotku výčtu jen co se k tomu dostanu.

_________________
Ford Transit 2.5 TD 63Kw r.v.: 98, Ford Puma 1.7 Zettec 92kW, Ford Fusion 1.4TDcI, Ford Escort 1.3 r.v.:85, Ford Focus 1.8TDDi 66Kw


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Změření tlaku turba
PříspěvekNapsal: 25 zář 2014, 17:34 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 21 srp 2014, 16:51
Příspěvky: 4
Bydliště: Stolín 6, Čevený Kostelec
Tak přikládám nějaké screeny. Ten pid, pokud nepřipojím jednotku, tak tam je, ovšem jakmile ji připojím, tak nelze najít. A to jak v aktivních, tak i ve všech, máte nějakou radu co s tím, opravdu bych to potřeboval rozchodit, děkuji :-)


Přílohy:
tran3.jpg
tran3.jpg [ 98.18 KiB | Zobrazeno 10714 krát ]
tran2.jpg
tran2.jpg [ 102.7 KiB | Zobrazeno 10714 krát ]
tran.jpg
tran.jpg [ 211.68 KiB | Zobrazeno 10714 krát ]

_________________
Ford Transit 2.5 TD 63Kw r.v.: 98, Ford Puma 1.7 Zettec 92kW, Ford Fusion 1.4TDcI, Ford Escort 1.3 r.v.:85, Ford Focus 1.8TDDi 66Kw
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Změření tlaku turba
PříspěvekNapsal: 25 zář 2014, 19:05 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 902
Pardon. Byla tam chyba v detekci motoru (rozeznaval to chybne jako TDDI) a proto pak neukazoval vetsinu PIDu pro EPIC.
Opravena verze zde
Kompletni instalacni balik v1.25.07

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Změření tlaku turba
PříspěvekNapsal: 25 zář 2014, 20:02 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 21 srp 2014, 16:51
Příspěvky: 4
Bydliště: Stolín 6, Čevený Kostelec
Super, mockrát Vám děkuji, zrovna zítra na to vlétnu :-)

_________________
Ford Transit 2.5 TD 63Kw r.v.: 98, Ford Puma 1.7 Zettec 92kW, Ford Fusion 1.4TDcI, Ford Escort 1.3 r.v.:85, Ford Focus 1.8TDDi 66Kw


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz