ForDiag.cz

Fórum o autodiagnostice
Právě je 21 zář 2021, 03:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: 07 dub 2020, 11:02 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 906
Před pár dny vydána nová verze sw FORScan
viz. https://forscan.org/download.html

Tvůrce tam doplnil nativní podporu ForDiag kabelu.
Sw tedy nyní automaticky přepíná CAN sběrnice i jejich rychlost

2.3.31 beta, 2020-03-20 (download)
+ ForDiag adapter support
+ Some configuration parameters for different modules and models
+ Service function "Reset pilot injection quantity learned values" for:

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 26 kvě 2020, 21:15 
Offline

Registrován: 01 zář 2012, 14:38
Příspěvky: 5
Ahoj,potýkám se taky s Forscanem 2.3.33 v plné verzi a kabelem od Tebe interface: ForDiag v3.07.Aktualizace firmware chipu nejde a potřebuji jednorázově se dostat do jedné mazdy.
Pochopil jsem správně,že je potřeba odeslat kabel zpět na nějakou změnu co doma neprovedu?Mimochodem přes fordiag bych se nenapojil na reset RCM mazdy?Díky,pošli mě adresu a číslo účtu s částkou do pm,či mailu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 18 srp 2020, 18:02 
Offline

Registrován: 10 zář 2015, 19:44
Příspěvky: 49
Ahoj. Je možné připojit fordiag v3.07 k Forscan? Nepodařilo se mi to. Verze Froscan 2.3.34 beta.

Díky

_________________
Lu2

Nyní: Ford Mondeo III 2.0i 107 kW po FL
Dříve: Ford Focus I 1.6i 74 kW po FL


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 18 srp 2020, 18:54 
Offline

Registrován: 01 zář 2012, 14:38
Příspěvky: 5
Kupoval jsem už nový kabel,který Forscan umí.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 07 říj 2020, 19:23 
Offline

Registrován: 01 říj 2020, 07:55
Příspěvky: 2
Tomin píše:
Také jsem to dostal. Je to zatím testovací verze.
Ověřil jsem ji prozatím na autě s MS-CAN (125kbits) a vše chodí ok.
- rozezná ForDiag
- komunikační rychlost mezi PC a kabelem jede na 500kbits (max. co podporuje ForDiag)
- přepínání sběrnic už dělá sama povelem, stačí nastavit/ponechat volbu "Podpora MS-CAN: Automat."
- přepínání rychlostí na MS-CAN (125 / 500 kbits) funguje také

Níže přikládám obrázek jak nastavit FORScan ideálně pro ForDiag:

mam novy USB kabel a nechodi mi ti .... nechapem
stale hlaska

(WARN) [20:18:02.265] Kontrola COM1...
(ERR) [20:18:02.812] Nebyl zjištěn adaptér ELM. Zkontrolujte, prosím, připojení a zkuste to znovu
ForDiag funguje na COM 1 ... ale Forscan nie :-)
Kde bude zrada????


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 09 říj 2020, 19:10 
Offline

Registrován: 01 říj 2020, 07:55
Příspěvky: 2
marko250 píše:
Kupoval jsem už nový kabel,který Forscan umí.

Ja mam tiez novy a mne osobne nefunguje :-(


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz