ForDiag.cz

Fórum o autodiagnostice
Právě je 03 dub 2020, 05:20

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kompatibilita ForDiag kabelu a FORScan
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2017, 14:29 
Offline

Registrován: 11 bře 2015, 18:47
Příspěvky: 14
Ahoj,

mám kabel verze 3.12 a nejde se s ním připojit k autu přes sw FORScan.
Podle některých komentářů by ale měl s tímto softem fungovat. Je to tedy tím že mám starý firmware kabelu? Půjde to s flashnutým kabelem?

Příloha:
forscan.jpg
forscan.jpg [ 68.18 KiB | Zobrazeno 5986 krát ]

_________________
Ford Scorpio 2,3 16V Ghia, r.v. 98


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2017, 18:15 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 875
Tak tuhle hlasku vidim poprve. Ze kdy je to verze ForScanu ? (asi tam tvurce doplnil nejaky
detailnejsi test kabelu ....)
Poresim novou verzi firmware.
Ale verzi 3.12 budes muset poslat postou ke me. :?

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 24 kvě 2017, 08:32 
Offline

Registrován: 11 bře 2015, 18:47
Příspěvky: 14
Je to poslední verze 2.3.8.
A ano, tato funkce byla přidána od verze 2.2.8. Ale nefunguje mi ani starší verze programu. Kabel pošlu.
Příloha:
Výstřižek.JPG
Výstřižek.JPG [ 68.15 KiB | Zobrazeno 5969 krát ]

_________________
Ford Scorpio 2,3 16V Ghia, r.v. 98


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 24 kvě 2017, 17:06 
Offline

Registrován: 02 srp 2013, 23:58
Příspěvky: 47
Tak já taky pošlu, jak jsi na tom s časem? Díky David

_________________
Mondeo 2001 Duratec 2.0
Focus 2001 Zetec 1,6


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2017, 08:54 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 875
Update kabelu je na par minut, to neni problem. Klidne poslete.
Do obalky pridejte prosim neco na postovne zpet.

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 30 kvě 2017, 07:12 
Offline
Uživatelský avatar

Registrován: 31 srp 2012, 10:54
Příspěvky: 146
Bydliště: čáslavsko
Včera jsem si nainstaloval poslední verzi Forscanu pro WIN. Má označení 2.3.9 beta na mém kabelu funguje dobře. Zatím jsem zkoušel jen lite verzi. Dnes zkusím tu rozšířenou. Verze firmware v podpisu....

_________________
Kabel ForDiag 3.63; Ford Focus MK II 2.0 16V (2011)
Colorado Red GALERIE


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 17 úno 2020, 08:33 
Offline

Registrován: 17 úno 2020, 07:43
Příspěvky: 2
ahoj,
snad to sem patří :)
jak je to s komunikací u FORScan/FORScan lite ?
- chápu správně, že Fordiag má vlastní protokoly/api(tvé know-how), které používá pouze s aplikací Fordiag a navenek se vždy tváří pro ostatní app jako ELM327?
- je nějaká možnost (s/bez úpravy FW), aby se pro např. pro FORScan tvářil jako jiný adaptér ?
Tomin píše:
Fordiag je do velke miry podobny Obdlink MX. Take obsahuje 16bit CPU, ....

- umí fordiag adaptér "emulovat" STN API/STI příkazy a tvářit se navenek jako jiný adaptér(obdobně jako s ELM327) ? Představa laika: pokud bude první "dotaz" STI příkazem, tak obejít emulaci ELMu a rovnou aktivovat emulaci STN API ..
- nebo toho už není DSPIC33FJ64GP804-I/PT schopna víc pojmout/nemáš podklady a hlavně čas :) ? >>xx128xx verze by asi ničemu nepomohla.. nebo ? :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 10 bře 2020, 10:22 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 875
Ahoj.

předně napíši:
S tvůrcem ForScanu jsem momentálně ve spojení a měla by v dohledné době vyjít verze, která rozpozná ForDiag kabel
a zařídí se podle toho. Pak nebude potřebovat/vyzývat k přepínání přepínače CANů atd.

Paměti je v CPU ještě dost.
API je přesně jak si popsal - Fordiag má rošířenou sadu příkazů oproti ELM, stejně jako ST kabely umí navíc nějaké příkazy.
(Jinak je to jen v módu pro EEC 4 protokol - tam je potřeba binární protokol a tak se kabel přepne úplně do jiného povel.módu)

Podporu pro STn příkazy mám rozpracovanou, ale není ještě ve stavu kdy by se to dalo uvolnit.
ST kabel toho umí docela dost => hodně práce a dokumentace k nim je jen velmi povrchní. :cry:

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 11 bře 2020, 15:38 
Offline

Registrován: 17 úno 2020, 07:43
Příspěvky: 2
Teď mi přišel email, takže paráda :) nečekal jsem to tak rychle:)...jen se k tomu nedostanu pár dní :)škoda
"Hello,

We have implemented ForDiag support in FORScan, if you have a chance to test FORScan for Windows, it would be great. Here is the test build:

FORScanSetup2.3.31.test20200310

Please let us know."


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: 11 bře 2020, 18:18 
Offline
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: 30 srp 2012, 19:56
Příspěvky: 875
Také jsem to dostal. Je to zatím testovací verze.
Ověřil jsem ji prozatím na autě s MS-CAN (125kbits) a vše chodí ok.
- rozezná ForDiag
- komunikační rychlost mezi PC a kabelem jede na 500kbits (max. co podporuje ForDiag)
- přepínání sběrnic už dělá sama povelem, stačí nastavit/ponechat volbu "Podpora MS-CAN: Automat."
- přepínání rychlostí na MS-CAN (125 / 500 kbits) funguje také

Níže přikládám obrázek jak nastavit FORScan ideálně pro ForDiag:


Přílohy:
FORScan_nastaveni_parametru.png
FORScan_nastaveni_parametru.png [ 70.82 KiB | Zobrazeno 279 krát ]

_________________
Tomas, fordiag (at) fordiag.cz
Mondeo 2.5T I5 Ghia Duratec volvotop
Mondeo 1.8 16V Ghia Zetec blacktop
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
POWERED_BY
Český překlad – phpBB.cz